Vi som jobbar här

Verksamhetschef 

Sofie Andreasson - Distriktsläkare

 

Distriktsläkare

Erik 

Fredrik

Maria

Per

Robert

Tomas

 

ST-läkare

Diana

Ida 

Johan

Matilda

Sebastian

AT/BT-läkare 

Rasmus - AT-läkare

Sara M - AT-läkare

Sara M - BT-läkare

 

Kardiolog

Henrik

Distriktssköterskor

Sara K - Avdelningschef

Annelie - Astma/KOL

Annica - BVC

Annicka - BVC

Johanna - Äldrevård

Sara B - Rådgivning/Triage

Susanne - Diabetes

Victoria - BVC

 

Sjuksköterskor

Ann-Sofie - Äldrevård

Frida - Rådgivning/Triage

Hanna - Rådgivning/Triage

Ingela - Diabetes/Äldrevård

Jeanette - BVC

Sara J - Diabetes

Solveig - Äldrevård

Stina - Rådgivning/Triage

Ulrika - Inkontinens/Rådgivning/Triage

 

Undersköterskor

Elisabeth

Helen

Jessica 

Johanna P

Johanna S

Lotta

Maria

Reception

Kristina - Receptionist

Anette - Kontorsbiträde

Medicinska sekreterare

Ann-Sofie

Emma

Ida

Ingela

Karin - Samordnare

Kirsi

Team Psykisk Hälsa

Karin - Kurator

Li - Psykolog

Merima - KBT-terapeut/Rehabkoordinator

Läkarroller och titlar – vad betyder de egentligen?

Distriktsläkare

En distriktsläkare är en läkare som är specialist inom allmänmedicin och arbetar inom primärvården. Detta innebär att de möter patienter i alla åldrar med olika hälsoproblem och självständigt bedömer och behandlar dessa. För att bli distriktsläkare i Sverige måste man först utbilda sig till läkare, vilket tar cirka 5,5 år på universitet eller högskola. Därefter krävs specialistutbildning inom allmänmedicin, vilket tar minst 5 år efter läkarlegitimation. 

 

ST-läkare

En ST-läkare är en läkare som genomgår specialiseringstjänstgöring (ST) för att bli specialist inom ett specifikt medicinskt område. Hos oss arbetar ST-läkare som har valt att bli specialister inom allmänmedicin. De har alltså avslutat sin AT-tjänstgöring och har läkarlegitimation. Under ST-tjänstgöringen arbetar läkaren under handledning och får successivt mer ansvar inom sitt specialiseringsområde. De ST-läkare du träffar hos oss på Primapraktiken har en anställning hos oss under ST-tjänstgöringen, vanligtvis en 5-årsperiod. Under de åren är de periodvis borta från vårdcentralen och gör sidotjänstgöring/praktisk utbildning på andra vårdenheter för att få fördjupad kunskap inom olika medicinska områden såsom psykiatri och barnmedicin. 

 

AT-läkare

En AT-läkare är en läkare som genomgår allmäntjänstgöring (AT) efter att ha avslutat sin läkarutbildning och erhållit läkarexamen. AT är en praktisk utbildningsperiod som syftar till att ge nyutexaminerade läkare praktisk erfarenhet och klinisk träning. Under denna tid arbetar AT-läkaren under handledning på olika avdelningar, såsom invärtesmedicin, kirurgi, psykiatri och allmänmedicin. De AT-läkare du träffar hos oss på vårdcentralen har inte sin anställning hos oss utan gör en del av sin praktiska utbildning hos oss, vanligen under en 6-månadersperiod. Efter godkänd allmäntjänstgöring kan läkaren ansöka om läkarlegitimation.  

 

BT-läkare

En BT-läkare är en läkare som genomgår bastjänstgöring (BT), vilket är en obligatorisk första del av specialiseringstjänstgöringen (ST) för läkare i Sverige som gjort sin läkarutbildning i ett annat land. BT syftar till att ge nyutexaminerade läkare en målstyrd introduktion till svensk hälso- och sjukvård. BT-läkare arbetar under handledning och får praktisk erfarenhet inom olika områden. De BT-läkare du träffar hos oss på vårdcentralen har inte sin anställning hos oss utan gör en del av sin praktiska utbildning hos oss, vanligen under en 3-månadersperiod.